İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

Kemerde Tarihi Yerleri


Kemerde Tarihi  Yerleri

Kemerde Tarihi  Yerleri:Anadolu tarihinin en eski yerleşim yerlerini barındıran Kemer sizi büyüleyici bir yolculuğa çıkaracak. Antik Kentlerden mağaralara, tarihe dair merak ettiğiniz bir çok detay keşfetmeniz için sizleri bekliyor.


Kemerde Tarihi  Yerleri

Chimera (Yanartaş)

Kemer ilçesi  Çıralı mahallesi plajının kuzeyindeki kayalıklarda yer alan doğal gaz kaynağından binlerce yıldır çıkan alevler eski  Yunan Mitolojisi'ne göre şu şekilde anlatılmaktadır; Ephyra Kralı Glaukos’un oğlu Hipponoes bir av partisinde kardeşi Belleros’u öldürür ve “Belleros’u Yiyen” anlamına gelen Bellerophontes adını alır. Ephyra’dan sürülen Bellerophontes, Argos kralına sığınır. Kendisine sığınan bu genci öldürmeyi kendine yakıştıramayan Argos Kralı onu Likya Kralın'a gönderir.

Likya Kralı acınacak haldeki bu genci öldürmek istemez ve onu Olympos dağında yaşayan arslan başlı, keçi gövdeli, yılan kuyruklu ve ağızdan alevler saçan canavar Chimera ile dövüşmeye gönderir. Bellerophontes, Pegassos adlı kanatlı atına binerek Chimera ile savaşmaya gider. Chimera saldırdığında Pegassos havalanır ve Bellerophontes yere inerken mızrağı ile canavarı yerin yedi kat dibine gömer. Fakat Chimera yerin 7 kat altından alevler saçmaya devam eder. Anadolu’da binlerce yıldan beri anlatıla gelen ve Homeros’un bize bu şekilde aktardığı efsaneye göre hala yanan alevler, Chimera’nın yerin yedi kat dibinden fışkıran alevleridir.

Bellerophontes’in zaferini kutlamak amacıyla Olympos’da bir yarış düzenlenir. Atletler Chimera Kutsal Ateşiyle meşalelerini tutuşturarak Olympos kentine koşarlar. Böylece, daha sonraları değişik spor dallarının eklendiği ve birkaç gün süren Olimpiyat Oyunları’nın Anadolu’daki ilk örneği gerçekleşmiş olur.   

Yanartaşa Nasıl Gidilir ?

Yanartaş Kemer'e 1 saat uzaklıktadır ve girişine kadar araçla ulaşım mümkündür. Girişte karşınıza çıkan merdivenlerden yaklaşık 30-40 dakikalık bir tırmanışla Yanartaş'a ulaşabilirsiniz. Ören Yerine girişler ücretlidir.



Kemerde Tarihi  Yerleri

Faselis Antik Kenti


Antalya Kumluca Karayolu üstünde Çamyuva mevkinden sonra yol ayrımından 1 km yolla sahilde yer alan antik kente ulaşılır. Antalya'ya uzaklığı 59 km, Kemere ise 15 km uzaklıktadır. Phaselis Antik Kentine giriş ücretlidir. Kent sahil kesiminde 3 muhteşem koy kenarında ve yemyeşil bir orman içinde yer almaktadır. Bu koylar Phaselis Plajlarına ev sahipliği yapmaktadır. Müzenin büfeleri kenti gezenlere ve denize girenlere hizmet vermektedir. Deniz kenarında muhakkak gezilmesi gereken çarpıcı antik kentlerden birdir.

İ.Ö. 333'de Büyük İskender'i altın taçla karşılamaları şehir tarihinin en renkli sayfalarından biridir. İskender'den sonra bir çok kere el değiştiren Phaselis, İÖ. 167'de Likya Birliğine üye olup birlik sikkeleri basar. Bir süre komşu kent Olympos ile korsanların talanlarına maruz kalmasının ardından İ.Ö. 43'de Roma egemenliğine girer ki, bu dönem şehirde yeniden yapılanma Phaselis antik kentinin Akdeniz'e uzanan küçük bir yarımada üzerinde İ.Ö. 7.y.y.'da Rodoslu kolonistlerce kurulduğu söylenir. Kuruluş efsanesinde kolonistlerin yöre halkına mısır ekmeği veya kurutulmuş balık önerilerine, arpa ekmeği ve tuzlu balık isteği ile cevap verildiği anlatılır.

Coğrafi konumu önemli bir liman kenti olduğunu gösterir. Biri yarımadanın kuzeyinde diğeri kuzeydoğuda üçüncüsü ise güneybatı kıyısında yer alan üç limana sahiptir. Limanları, agoraları ve şehir sikkeleri üzerindeki gemi betimlemeleri Phaselis'in ticari liman hüviyetini vurgular. Phaselis bazen Likya bazen Pamfilya bölgesi şehri olarak gösterilir. Gerçekte her iki bölgenin sınırları arasında yer almaktadır.


Kemerde Tarihi  Yerleri

Nomad Tema Parkı

Kemer'e geldiğinizde, Göçebe Tema Parkı'nı (Yörük Parkı) ziyaret etmeniz kesinlikle yapmanız gereken şeylerden biri. Yörüks, Anadolu'nun göçebesi ve keşfedilmeyi bekleyen harika bir kültüre sahip. Sadece geleneksel kıyafetleri değil, misafirperverlikleri ve samimiyetleri de kendilerini ev gibi hissetmenizi sağlayacaktır. Bu güzel parka uğrarsanız lezzetli “gözleme” ve “ayran” ı tatmalısınız.

  

Nasıl gidilir ?

Yörük Parkı, Kemer'e yürüyerek sadece 10 dakika uzaklıktadır ve ulaşım araçlarıyla da erişilebilir. Giriş ücreti tahsil edildi.



Kemerde Tarihi  Yerleri

Selçuklu Av Köşkü

Ormanda, Antalya-Kumluca Karayolu üzerindeki Kemer1 girişinin yanında bulunan Seljukian Av Köşkü, 1230-1248 tarihleri ​​arasındadır. Tarihsel Stracture bilinen üç Selçuklu Av Köşkü'nden biridir ve yegane Selçuklu Straktürü ve bölgeye yönelik Türk-İslam geleneğinin tek sembolüdür. 

Nasıl gidilir ?

Selçuklu Av Köşkü, Kemer'e sadece 10 dakika uzaklıktadır ve ulaşım imkanı mevcuttur. Giriş bedava.



Kemerde Tarihi  Yerleri

İdyros Antik Kenti


1976-1977 yılları arasında Antalya Müzesi tarafından yapılan kazılar sırasında Kemer'de Ayışığı Koyu'nun yanında bulunan İdyros bulundu. İdyros antik kenti çalışmaları devam ediyor. Kazılarda Bizans duvarı kalıntıları, üç kapı eşiği, apsise benzeyen bir duvarın yanı sıra kilise kalıntıları bulunmuştur. Kilisenin tabanı turuncu, kiremit kırmızısı, beyaz ve gri taşlardan yapılmış ve mozaiklerle kaplanmıştır. Geometrik motifli süslemeler, kalp şeklindeki bitkisel panolarla çevrilidir. Kilisenin güney kesiminde bir şapel bulundu. Kazılar sırasında bulunan buluntular ve madeni paralar, bu yapının 4. ve 6. yüzyıllarda kullanıldığını göstermektedir. Bizans şehri kalıntıları, Ayışığı Koyu sahilinde bulunabilir. Yonca şekli kilisesi ve diğer bazı yapılar da var.

  

Nasıl gidilir ?

İdyros, Kemer Merkezine 10 dakika uzaklıktadır ve ulaşım ile ulaşılabilir. İdyros Antik Kenti'nin girişi bedavadır.



Kemerde Tarihi  Yerleri

Gedelme Kalesi


Kemer'den uzak olmayan, kentin yaklaşık 12 kilometre kuzeyinde, dağlarda (deniz seviyesinden 650 m yukarıda) küçük bir köy Gedelma, antik Roma Kadrema (Gedelme) Kalesi'nin kalıntılarına sahiptir.

Kaleye giriş, genel durumu nedeniyle kapalıdır. Ancak, Kale çalılar arasında hala açıkça görülebilmektedir. Ayrıca Likya Yolu, Gedelme'den geçer ve Gedelme, yaklaşık 500 m. Mağara derinliğine ve yaklaşık 2.500 yaşında bir çınar ağacına sahiptir.

  

Nasıl gidilir ?

Gedelme'ye rahatça ulaşmak sadece 1 saatlik rota ile araba ile mümkündür - yürüyüş ya da bisiklete binmek çok zor olacaktır, çünkü yol oldukça dik ve sürekli yokuş yukarı gider (dik yokuş yukarı tırmanma - yaklaşık 5 km). Gedelme'ye giriş bedavadır.



Kemerde Tarihi  Yerleri

Beldibi Mağarası

Antalya – Kemer yolunun 40 kilometresinde Çamdağ tünelinin hemen çıkışında yer alan Beldibi Mağarası aynı zamanda bir kata altı sığınadır. Deniz sahilinden 25 metre yükseklikte bulunan Beldibi Mağarası, Antalya bölgesinin ikinci önemli Prehistorik Merkezi’dir. Mağara, yerli ve yabancı turistlere devamlı açık olan bir arkeolojik SİT alanı konumundadır.

Beldibi Mağarası içerisindeki paleolitik, metolitik ve neolitik çağlara ait en iyi buluntuların çıkartıldığı mağara görülmeye değer yerlerden biridir. Günümüzde mağaranın içi doğal tahribat sebebiyle büyük ölçüde zarar gördüğünden dolgu tabakaları yağmur suları ve rüzgarlarla sürüklenerek akıp gitmiştir. Beldibi Mağarası’nda yapılan kazılarda, Mezolotik kültürleri içeren toplam altı tabaka tespit edilmiş olup, üst Paleolitik ve Mezolotik döneme ait çakmaktaşı aletler bulunmuştur. Kaya altı sığınağını duvarlarında ise şematize edilmiş insan, dağ keçisi ve geyik resimleri bulunmaktadır.  

Beldibi Mağarasına Nasıl Gidilir ?

Kemer'den yaklaşık 20 km uzaklıkta olan Beldibi Mağarasına araçla ulaşım mümkün değildir ve girişler ücretsizdir.


Kemerde Tarihi  Yerleri

Tahtalı Dağı

Beydağları Milli Parkı içerisinde yer alan Tahtalı Dağı, kemer sahil şeridinde yer alan ve 2365 metre yüksekliği ile bölgenin denize yakın en yüksek noktası konumunda olan bir dağdır. Dünyanın en uzun ikinci, Avrupa’nın ise en uzun teleferiği olan Olimpos Teleferik, Akdeniz’i ve 2365 metre yüksekliğindeki Tahtalı Dağı’nın zirvesini birleştirmektedir.

Doğa sporu sevenler için Tahtalı Dağı’nın zirvesinden Beycik Köyü’ne yaklaşık dört saat, Çukuryayla’ya ise yaklaşık altı saatlik dağ yürüyüş yolları bulunmaktadır. Bu parkurlar, doğa yürüyüşü ve dağ bisikleti sporu yapanlar için oldukça güzel imkanlar sunmaktadır.

   Tahtalı Dağına Nasıl Gidilir ?

Tahtalı Dağı'na teleferik ile çıkabilir ve buradaki muhteşem manzaranın keyfini çıkartabilirsiniz. Şehir merkezinden araçla 30 dakikada çıkış noktasına ulaşıp, 15 dakikalık teleferik yolculuğu ile zirveye ulaşabilirsiniz. Telefererik ile zirveye çıkış ücretlidir.

Yazın 19:00, kışın ise 17:00 zirveden iniş saatleridir. Ana yoldan biniş istasyonuna her saat başı shuttle servisleri bulunmaktadır. Grup organizasyonlarında saat uygulaması yapılmamakta olup, grup çıkış ve inişleri bekletilmeksizin arzu edilen saat doğrultusunda gerçekleştirilmektedir ve teleferik ücretlidir.

Olimpos Teleferik Çalışma Saatleri

01 Mayıs ile 31 Ekim tarihleri arasında; yaz sezonunda 09:00-19:00 saatleri arasında tam ve buçuk saatlerde her yarim saatte bir,

01 Kasım ile 30 Nisan tarihleri arasında; kış sezonunda 10:00-17:00 saatleri arasında her saat başı olmak üzere iniç ve çıkış mümkündür.



Kemerde Tarihi  Yerleri,Kemerde Tarihi  Yerleri,Kemerde Tarihi  Yerleri,Kemerde Tarihi  Yerleri,Kemerde Tarihi  Yerleri

Kemerde Tarihi  Yerleri,Kemerde Tarihi  Yerleri,Kemerde Tarihi  Yerleri,Kemerde Tarihi  Yerleri,Kemerde Tarihi  Yerleri


Kemer
+90 542 315 25 45

marinaemlak.com, Tüm Hakları Saklıdır.