İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

Kemer Hakkında | Kemer Coğrafyası | Kemerin İklimi | Kemer Ören yerleri


Kemer Hakkında

Kemer Hakkında genel bilgi

Kemer nüfusu 2018 yılına göre 43.226 dır. Kemer Antalya'nın ilçesidir Batı Toros Dağları'nın eteklerinde ve 52 kilometre kıyı şeridi boyunca uzanan Kemer ilçesi, Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biridir. Bugün Kemer'in bulunduğu yerde, 1910'lu yıllarda Eski Köy adı ile bilinen ve dağlardan gelen seller sonucu göl ve bataklıklardan oluşan bir yerleşim yeri vardı. Eski Köy halkı, kendilerini bu sellerden korumak için, dağların eteklerinde 23 kilometre uzunluğunda bir taş duvar ördüler. Sonraları, bu duvar nedeniyle köylerine Kemer diyeceklerdir.

1960'lı yıllara kadar karayolu olmadığı için, ulaşımı sadece deniz yolundan sağlanan Kemer, 1980 sonrasında uygulanan Güney Antalya Turizm Projesi kapsamında yol ve diğer altyapı değerlerine kavuşarak hızla gelişmiş ve bugün Türkiye'nin en gözde turizm merkezlerinden birine dönüşmüştür. Kemer ilçesi ile Kiriş, Tekirova, Arslanbucak, Kuzdere, Beycik, Çamyuva, Göynük, Beldibi, Çıralı gibi yerleşim yerleri, antalya turizminden son derece önemli bir yer tutar.

Bu mağaralar : Beldibi mağarası Antalya’nın 27 km güney batısında denizin kıyısındadır. Tarih öncesi kalıntılar da bulunmaktadır. Bir diğer görülmeye değer mağara ise Molla deliği olup. Kemer‘ in batısında yükselen Tahtalı Dağı’nın doğu yamacında yer alır. Bu mağaraya ancak Kemer – Kumluca karayolu üzerinde bulunan Aşağı Kuzdere veya Tekirova köylerinden yaya olarak ulaşmak mümkündür. Her iki köyden de 3 – 4 saat yürümek gerekir.


Kemer
’in başta gelen çekiciliklerinden birisi doğal güzelliğidir. Deniz, orman ve dağlar bir noktada birleşmektedir. Denizin berraklığı, ormanın yeşilliği, deniz dalgalarının çam ağaçlarına kadar uzanması ve çam ağaçlarının plajlarda gölgelik olarak kullanılması oldukça cazip gelmektedir. Beldibi mevkiinden başlayarak Tekirova’ya kadar olan tüm kıyı tamamen doğal plajdır. Girintili çıkıntılı kıyılarında birçok koy ve küçük doğal limanlar bulunur. Kemer merkezinde bulunan plajlar Belediye plajı, yat limanı yanında bulunan Ayışığı Plajı'dır. Antik kentin hala ayakta durduğu ve milli park olan Phaselis plajı gibi yerlerde rahatlıkla denize girmek mümkündür. Konaklama tesislerinin havuz ve plajlarından da ücret karşılığı yararlanmak mümkündür. Kemer’den yakınında bulunan Olympos ve Phaselis antik kentlerine ulaşmak mümkündür. Son yıllarda Söğüt Cuması, Altınkaya, Dereköy gibi yüksek yerlere safari turları da oldukça ilgi çekmektedir.
Ayrıca yöredeki diğer çekiciliklerde mağaralardır.

Kemer, 320 yat kapasiteli modern marinasıyla yat turizminde de önemli bir yer teşkil eder. Marina ve 52 km'lik sahil şeridi Avrupa Çevre Eğitim Vakfı (FEEK)'in belirlediği kriterleri sağlayarak Mavi Bayrak almaya hak kazanmıştır.
Kemer Bölgesi turistik dönem boyunca birçok etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır. Phaselis Sanat Etkinlikleri, Kemer Off-Shore Yarışları, Dünya Ralli Şampiyonası Türkiye ayağı (WRC Rally of Turkey), Kemer Karnavalı gibi değişik etkinlikler sezon boyunca düzenlenmekte ve bölgenin sosyal ve turistik hayatına büyük katkılarda bulunmaktadır.
Kemer çevresinde mutlaka görülmesi gereken yerleri şöyledir: Idryos, Phaselis Antik Kenti, Olympos Antik Kenti, Chimera (Yanar taş), Adrasan, Üç Adalar, Göynük Kanyonu, İkiz Kayalar, Ekopark, Ulupınar ve Selçuklu Av Köşkü'dür.

Kemer'in Mahalleri

Kemer'in toplam 12 adet mahalle bulunmaktadır. Beycik Mahallesi, Beldibi Mahallesi, Yeni Mahallesi, Çamyuva Mahallesi, Tekirova Mahallesi, Ovacık Mahallesi, Kuzdere Mahallesi, Kiriş Mahallesi, Arslanbucak Mahallesi, Merkez Mahallesi, Ulupınar Mahallesi, Göynük Mahallesi, 

Kemer'in Coğrafyası

Antalya’nın  43 km. batısında yer alan Kemer, Batı Toros Dağları’nın eteklerinde 46 km. uzunluğundaki kıyı şeridi üzerinde kurulmuştur. Doğusu Akdeniz, batısı orman ve dağlarla çevrili olan Kemer’in, yüzölçümü 53.483 km²’dir. Kemer’in 45.000 hektarlık alanı ormanlarla kaplıdır. Bir tarafı denizlerle bir tarafı orman ve dağlarla çevrili olan bölge doğaseverlerin tutkusu haline gelmiştir. Yeşilin ve mavinin buluştuğu noktada yer alan yapısı ile Kemer, görsel anlamda da gönülleri fetheder. Antalya’nın batısında yer alan ve doğayı kucaklayan yapısı ile dikkatleri çekmeyi başaran Kemer, ziyaretçilerine görsel bir şölen vadediyor. Konumu ve yapısı ile Antalya’nın en önemli turizm merkezlerinden biri haline gelen bölge birçok doğa sporunun yapılmasına da olanak sağlar.

Kemer'in İklimi

Akdeniz ve karasal iklimin hüküm sürdüğü ilçe de, yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlı olarak ifade edilen iklim tipi diğer bir değişle “Mutedil Deniz ve Sıcak Deniz İklim Sınıfı”na girer, daha iç kesimlerde ise “Soğuk Yarı-Kara İklim” tipi görülmektedir. Yazın ortalama sıcaklık 28-36 ° derece arasındadır. Öğle saatlerinde termometrenin 40° derecenin üzerine kadar çıktığı görülür. Ocak ayında ise sıcaklık ortalama 10-20 ° derece arasında değişir. Yağış olmadığı günler hava açık ve güneşlidir. İlde yıllık ortalama nispi nem %64 civarındadır. Kemer'in kıyı bölgesinde yazlar hem uzun hem de sıcaktır. Kışlar bile ılığa yakın serinlikte geçer. Yazın hiç görülmeyen yağmur, Aralık, Ocak ayları ile çok nadir olarak ilk ve sonbahar aylarında sağanak halinde yağar. Yılın ancak 40-50 günü kapalı ve yağışlıdır.

Folklorik Yörük Parkı Hakkında Bilgiler

  • Antalya’nın Kemer İlçesinde bulunan Folklorik Yörük Parkı 1982 yılında Özel Turizm Belgeli bir tesis olarak kurulmuştur.
  • Yörük Parkı tamamen Devlet Ormanı ve Milli Park statüsündeki yarımada Küçükburun üzerinde kuruludur. Yat Limanı yanında yer alan bu alanda temalı park ve yaşayan açık hava folklor müzesi işlevi ve konsepti ile hizmet vermektedir.
  • Tesise gelenler dilerlerse bu doğal ve otantik ortamı tamamlayan yiyecek ve içeceklerden tadabilirler. Ayrıca geleneksel ve folklorik müzik dinleyebilirler.
  • Sahanın devamında geleneksel ürünlerle süslü, doğal bitki örtüsü ile desteklenmiş olan ve yeniden oluşturulan 25 yıllık bir orman parçasında, bilimsel kriterlerde korunan bu alanda panoramik parkurdan yürüyüş yapılabilmektedir.
  • Yörük parkı içerisinde mini kafe bulunmakta. Eğer acıktıysanız bir şeyler atıştırabilir veya serinlemek için içecek içebilirsiniz. Fiyatlar bu gibi yerlere nazaran orta düzeyde olup, girişte ödediğiniz ücreti de hesap öderken düşüyorlar.

Folklorik Yörük Parkı Giriş Ücreti?

Folklorik Yörük Parkı Giriş Ücreti 5 TL‘dir. Eğer içeriden alışveriş yaparsanız 5 TL indiriminiz oluyor.

Adres: Folklorik Yörük Parkı Kemer / Antalya

Telefon: +90 242 814 17 77

E-Posta: bilgi@yorukparki.com.tr – info@yorukparki.com.tr

Kemer Merkezinden sahile yaklaştığınızda tabelalar sizi çok rahat Folklorik Yörük Parkına ulaştıracaktır. Yada kemer yat limanı ile yan yana bulunmaktadır.

Kemer'in Yaylaları

Doğası ve coğrafi yapısı ile dikkat çeken Kemer, yaylaları ile de yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeker. Yaylaların özellikle sıcak yaz dönemindeki serin iklimi turistleri kendisine çeker. Kemer yaylaları yaz aylarında sıcaklıktan bunalanlara nefes aldırmaktadır. Kemer’in bir tarafı denizle bir tarafı da yüksek dağlarla çevrilidir. Yaz aylarında sıcak ve kurak yapısı ile dikkat çeken Kemer, yüksek kesimlerde yer alan yaylaları ile hem görsel bir şölen hem de iklimi ile misafirlerini büyülemeyi başarıyor. beycik, Ovacık, Yayla Kuzdere ve Üçoluk başta olmak üzere, Kemer yaylaları olağanüstü manzarası ve doğal güzellikleri ile öne çıkmaktadır. Kemer’de yaşayan yerleşik halkın yazın sıcağından nefes almak için çıktığı yaylalar, günümüzde yerli ve yabancı turistlerinde uğrak yeri olmaktadır.Daha Fazlası için burada

Kemer Idyros Antik Kenti

Kemer’de Ayışığı Koyu sahiline yakın mevkide, Antalya Müzesi tarafından 1976–1977 yılları arasında yapılan kazıda kalıntıları ortaya çıkan Idyros Antik Kenti hakkında araştırmalar devam etmektedir. Kazılarda Bizans duvar kalıntıları, üç kapı sövesi ve apsisi andıran bir duvar bulunmuş ve yine burada kilise kalıntıları ortaya çıkarılmıştır. Kilisenin tabanı turuncu, kiremit kırmızısı, beyaz, gri renkli taşlardan yapılmış mozaiklerle kaplıdır. Geometrik motiflerin hâkim olduğu süslemeler kalp şeklinde bitkisel bordürlerle çevrilidir.

Idyros Antik Kentine Nasıl Gidilir ?

Idyros Antik Kenti, Kemer şehir merkezine 10 dakika yürüyüş mesafesindedir. Araçla ulaşım mümkündür ve giriş ücretsizdir.

Kemer Phaselis Antik Kenti

Antalya Kumluca Karayolu üstünde Çamyuva mevkinden sonra yol ayrımından 1 km yolla sahilde yer alan antik kente ulaşılır. Antalya'ya uzaklığı 59 km, Kemere ise 15 km uzaklıktadır. Phaselis Antik Kentine giriş ücretlidir. 2019 ücreti Phaselis Örenyeri 30,00 tl dir . Kent sahil kesiminde 3 muhteşem koy kenarında ve yemyeşil bir orman içinde yer almaktadır. Bu koylar Phaselis Plajlarına ev sahipliği yapmaktadır. Müzenin büfeleri kenti gezenlere ve denize girenlere hizmet vermektedir. Deniz kenarında muhakkak gezilmesi gereken çarpıcı antik kentlerden birdir.

İ.Ö. 333'de Büyük İskender'i altın taçla karşılamaları şehir tarihinin en renkli sayfalarından biridir. İskender'den sonra bir çok kere el değiştiren Phaselis, İÖ. 167'de Likya Birliğine üye olup birlik sikkeleri basar. Bir süre komşu kent Olympos ile korsanların talanlarına maruz kalmasının ardından İ.Ö. 43'de Roma egemenliğine girer ki, bu dönem şehirde yeniden yapılanma Phaselis antik kentinin Akdeniz'e uzanan küçük bir yarımada üzerinde İ.Ö. 7.y.y.'da Rodoslu kolonistlerce kurulduğu söylenir. Kuruluş efsanesinde kolonistlerin yöre halkına mısır ekmeği veya kurutulmuş balık önerilerine, arpa ekmeği ve tuzlu balık isteği ile cevap verildiği anlatılır.

Coğrafi konumu önemli bir liman kenti olduğunu gösterir. Biri yarımadanın kuzeyinde diğeri kuzeydoğuda üçüncüsü ise güneybatı kıyısında yer alan üç limana sahiptir. Limanları, agoraları ve şehir sikkeleri üzerindeki gemi betimlemeleri Phaselis'in ticari liman hüviyetini vurgular. Phaselis bazen Likya bazen Pamfilya bölgesi şehri olarak gösterilir. Gerçekte her iki bölgenin sınırları arasında yer almaktadır.

  Nasıl gidilir ?

Phaselis Antik Kenti, Kemer Merkezine 20 dk. Uzaklıktadır ve yat turlarıyla da ulaşılabilir. Ulaşımla Antik Şehir girişine gidebilir ve kalıntılara ulaşmak için 30 dakika yürüyebilirsiniz. Giriş yanında otopark ve ücretli giriş ücreti alınmaktadır.

Kemer Olimpos hakkında

Olimpos "Olympos" kelimesinin eski Yunanca ‘da "ulu dağ" anlamına geldiğine inanılmaktadır. Dünya üzerinde yirmiden fazla dağ ve tepe bu adı taşımaktadır ve bazılarının yakınlarındaki kasaba ve şehirler de bu adı almıştır. Bu tepelerin en ünlüsü, Yunanistan'ın kuzey doğusunda bulunan, eski Yunan tanrılarının evi sayılan, Thessalian tepesidir. Olympos Antik Şehri adını, eskiden Olympos Dağı olarak bilinen Tahtalı dağından alır. Tahtalı Dağı şehrin 10 km kuzeyinde bulunmaktadır ve eteklerinde bugün Yanartaş adıyla bilinen, hiç sönmeyen ateşi barındırır.Olympos, antik Likya medeniyetinin en önemli şehirlerinden biri olmuştur. Şehrin temelleri eski Helenistik dönemde, MÖ. 300 civarında inşa edilmiştir. Büyük İskender'in fetihlerine ilk başladığı yıllarda kış aylarını, Olympos'a komşu bir liman şehri olan Phaselis'te geçirdiği bilinmektedir.Olympus 'un tarihi kayıtlarda izine ilk defa MÖ. 78 yılında, Sicilya'daki Roma Valisi Servilius Vatia'nın zamanın en büyük korsanı Zenicetes'i deniz savaşında yendiği sene rastlanır. Gemilerini Porto Ceneviz ve Sazak'ın gizli limanlarında saklayarak civardaki tüm kıyı şeridini hakimiyeti altına alan Zenicetes, Olympos'u da kendisine kale yapmıştır. Şehir yeniden Roma hakimiyetine geçtikten sonra "ager publicus" (satışa çıkarılmış veya kiralık olarak verilecek Roma mülkü) olarak ilan edilmiştir.

Korsanların, Pers tanrısı Mitras için garip kurban törenleri ve gizli ayinler düzenledikleri söylenmektedir. Mitras, o yıllarda doğu ülkelerinin birçoğunda yaygın olarak inanılan Pers mitolojisinde saf ruh ve ışık tanrısıdır.MS. 43 senesinde Likya, Roma İmparatorluğuna katılmıştır. Olympos şehrinin koruyucusu, Yunan Tanrısı Hephaistos için festivaller düzenlenmiştir. İmparator Hadrianus'un MS. 130 senesinde şehri ziyaret ettiği de kayıtlarda yer almaktadır.Olympos, Roma İmparatorluğu Hristiyanlaşma süreci içerisindeyken bir piskoposa ev sahipliği yapmıştır. 3. yüzyıldan itibaren korsanların sürekli olarak şehre saldırmaları sonucu şehrin nüfusu yavaş yavaş azalmış ve şehir eski önemini kaybetmiştir.11. ve 12. yüzyıllarda şehir Cenevizliler, Venedikliler ve Rodos Şovalyeleri tarafından yeniden inşa edilmiş ve haçlı seferleri sırasında ticaret limanı olarak kullanılmıştır. Olympos şehri, Osmanlı Donanmasının 15. yüzyılda doğu Akdenizi hakimiyeti altına aldığı sıralarda terk edilmiştir.

Olimpos, Türkiye'nin güney sahilini kapsayan, Antalya şehrine bağlı Olympos-Bey Dağları Milli Parkının bir bölümünü oluşturmaktadır. Bey Dağları, Toros sıradağlarının batı kanadında bulunur. Karlı tepelerinden aşağıya inildikçe yemyeşil çam ve sedir ağaçları arasından Akdeniz'in turkuaz rengi görülürOlimpos, bir ören yeri olduğundan dolayı büyük bir turistik merkez olması yasalarla engellenmiştir. Böylelikle bölgenin doğal yapısı korunmuş ve Olimpos tüm ziyaretçilerin hoşça vakit geçirdikleri benzersiz bir doğal cennet haline gelmiştir. Antik şehir en son olarak doğa tarafından fethedilmiştir. Şehri gezmek için ormanın içerisinden, vahşi hayatı görerek, çam ve defne ağaçlarının kokusunu duyarak maceralı bir yolculuk yapmanız gerekir. Muhteşem sahil şeridi sadece güneşlenme tutkunlarına ev sahipliği yapmaz...Yaz aylarında büyük deniz kaplumbağaları geceleri yumurtalarını bırakmak için Olympos-Çıralı sahiline gelirler.

Kemer Çıralı hakkında

Antalya Kemer'e bağlı Çıralı beldesi, "Güneşi, denizi ve doğa güzelliklerinin" yanı sıra tarihi zenginlikleriyle insanlarin ilgisini çekmektedir. Güney ucunda Olympos Antik Kenti, kuzey batisinda ise Yanartaş(Chimera) bulunmaktadır. Akdeniz' in en temiz yerlerinden birisi olan Çıralı sahili 3,2 km uzunlığundadır. Kumsal denizden itibaren yumusak bir egimle yükselmektedir.
Her iki ucunda kayaliklarla sinirlanmistir. Genel olarak ince taneli yüksek kaliteli kum yapisina sahiptir. Güney ucunda antik Olimpos kentinin içinden geçerek gelen dere denizle birleşir. Denizi çok temiz olan Çirali' da rahatlikla denizin keyfini çikarabilir ve güneşlenebilirsiniz. Yapılaşmanin çok az olmasi, yöreye ayri bir güzellik katar. 
Çıralı 'nın tarihi ve doğal zenginliği, yasal statüler geliştirilerek koruma altına alınmış durumda. Çıralı her mevsim değişen, yenilenen bir güzellik ağacı, çiçegi ve bitkisiyle karşınızdadır. Bu güzeliği renk ve kokulardan olusan bir harmoni olusturur. Dünyada nesli tükenmeye baslamis kuslarin bir çoğunu bir arada görmek size ayri bir zevk verecektir. Nesli dünya çapinda tehlike altinda olan deniz kaplumbagalarinin(Caretta) üreme alanlarindan birisi de Çirali sahilleridir. Çıralı ayrıca ismine yakışır şekilde "SAKLI CENNET" olarakda anılmaktadır.

Kemer'in Pazarları
Kemerde Pazartesi günleri Postanenin arkasında sebze ve meyve pazarı kurulmaktadır, Salı günleri ise tekstil pazarı kurulmaktadır.

Kemer Hakkında, Kemer Coğrafyası, Kemerin İklimi, Kemer Ören yerleri, Kemer Hakkında herşey, Kemerde Gezilecek yerler, Kemer merkez hakkında, hepsi marinaemlak.com'da

Hizmet Talep Formu

Kemer
+90 542 315 25 45

marinaemlak.com, Tüm Hakları Saklıdır.