İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

Kemerin Yaylaları


Kemerin Yaylaları

Kemerin Yaylaları:Doğası ve coğrafi yapısı ile dikkat çeken Kemer, yaylaları ile de yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeker. Yaylaların özellikle sıcak yaz dönemindeki serin iklimi turistleri kendisine çeker. Kemer yaylaları yaz aylarında sıcaklıktan bunalanlara nefes aldırmaktadır. 

Kemer’in bir tarafı denizle bir tarafı da yüksek dağlarla çevrilidir. Yaz aylarında sıcak ve kurak yapısı ile dikkat çeken Kemer, yüksek kesimlerde yer alan yaylaları ile hem görsel bir şölen hem de iklimi ile misafirlerini büyülemeyi başarıyor. 

beycik, Ovacık, Yayla Kuzdere ve Üçoluk başta olmak üzere, Kemer yaylaları olağanüstü manzarası ve doğal güzellikleri ile öne çıkmaktadır. Kemer’de yaşayan yerleşik halkın yazın sıcağından nefes almak için çıktığı yaylalar, günümüzde yerli ve yabancı turistlerinde uğrak yeri olmaktadır.

Kemerin Yaylaları

Gedelme Yaylası


Kemer’in 18 km batısında, Kuzdere Mahallesi sınırlarında yer alan Gedelme Yaylası eski bir yerleşim yeridir. Özellikle yaz aylarında nüfusu artan yaylada kış aylarında da yaşayan yöre halkı bulunmaktadır. 700 m rakımlı yaylada elma ve ceviz yetiştiriciliği yapılmaktadır. Tarihi Likya yolunun Beycik-Yaylakuzdere-Gedelme-Göynük Yaylası güzergahın da bulunan yayla, trekking gruplarının en önemli uğrak yerlerinden birisidir. Ayrıca bölgede bulunan Kemer Beydağları Yürüyüş ve Bisiklet parkurları ile de yılın her mevsiminde yerli ve yabancı doğa sever Gedelme yaylasına ilgi göstermektedir. Bölgede çok iyi korunmuş birde Bizans Ortaçağı kalesi bulunmaktadır. Kale, Jacobek tarafından İ.S. 9. yy.’a tarihlenmiş. Adı, “tahıl phrygmos’u -tahıl kurutma, hububat çukuru” anlamında gelen Kadrama / Gedelma Bizans Kalesidir. Gedelme’ye gidildiğinde görülmesi gereken yerlerden birisi de Peynir Deliği mağarasıdır. Kalenin hemen yanında bulunan Peynir Deliği mağarasının toplam uzunluğu 74 m. Yine mağaranın girişe göre en derin yeri -19 m. olarak belirtiliyor. Yine Kale yanında dev gövdesi ile Türkiye’nin anıt ağaçları arasında yer alan 2500 yıllık Koca Çınar bulunmaktadır.

Yaylada konaklama tesisinin yanı sıra restaurant işletmeleri de bulunmakta.

Gedelme Yaylasına Nasıl Gidilir?

Gedelme Yaylası Antalya şehir merkezine 60 km, Kemer’e ise 18 km uzaklıktadır. Kuzdere Mahallesi Kesme Boğazı mevkiinden asfalt yol ile ulaşım sağlanmaktadır. Yaz aylarında minibüsler ve özel araç ile Gedelme Yaylasını ziyaret edebilirsiniz.


Kemerin Yaylaları

Üçoluk Yaylası


Kemer'den yaklaşık 37 km. mesafede bulunan 1500 metre yükseklikteki Üçoluk Yaylası, Ulupınar mahallesi sınırları içerisinde kalmakta ve muhteşem doğal güzellikleri sedir ağaçlarıyla birlikte kamp tutkunları için çok ideal bir yerdir.

Üçoluk Yaylası'na Kemer'den önce çam yükseldikçe de sedir ağaçları arasından uzanan yaklaşık 37 km.lik yol ile ulaşım sağlanmaktadır. Yaklaşık 1500 metre yükseklikte bulunan Üçoluk yaylası flora ve fauna açısından oldukça zengindir.

Elektrik ve telefon gibi alt yapı hizmetleri olmayan yayladaki basit yayla evleri, sedir ve ardıç ağaçları ile bütünleşmiştir ve muhteşem doğal güzellikler sunmaktadır.

Bölge Kemer Beydağları Yürüyüş ve Bisiklet parkurları ile kış ayları dışında bölgede yürüyüş ve bisiklet turları imkanı sunmaktadır.

Üçoluk Yaylasına Nasıl Gidilir?

Üçoluk Yaylası'na Kemer'den 37 km Beycik Yaylası üzerinden stabilize bir yol ile ulaşım sağlanmaktadır. Kemer ve Çıralı bölgesinden seyahat acentaları aracılığıyla kamp ve trekking programları düzenlenmektedir.


Kemerin Yaylaları

Beycik Yaylası


Beycik, Antalya ilinin Kemer ilçesine bağlı sessiz, sakin, harika bir dağ köyü. Bey Dağları Sahil Milli Parkı içinde, Tahtalı Dağı’nın denize bakan eteklerinde kurulmuş harika deniz ve dağ manzaralı bir yerleşim alanı. Köyün herhangi bir yerinden görebileceğiniz olağanüstü dağ manzarası, insanı durup şöyle derin bir nefes almaya davet ediyor. Bir yandan da Tekirova Üç Adalar manzarası kendini gösteriyor. Öyle ki tüm manzarayı bir nefeste içinize çekip yanınızda taşımak istiyorsunuz. Deniz seviyesinden 850 metre yükseklikte yer alan Beycik Yaylası’nın en güzel özelliklerinden biri de havasıdır. Nem oranının düşük oluşu, şehir gürültüsünden uzak oluşu, doğal beslenme imkânı gibi etkenler köy halkının daha sağlıklı bir yaşam sürmesini sağlıyor.

Beycik Yaylası tarihi Likya yolunun Çıralı-Beycik-Tahtalı Dağı - Yaylakuzdere güzergahında yer almaktadır ve trekking gruplarının en önemli uğrak noktalarından birisidir. Ayrıca bölgede Kemer Beydağları Yürüyüş Parkurları bulunmakta ve doğa ile iç içe gün geçirmek isteyen doğa severlere bir çok seçenek sunmaktadır. Tahtalı Dağının en güzel manzarasına sahip Beycik Yaylasından dağ tırmanış rotaları ile 2365 m zirveye macera dolu bir serüvende yaşamanız mümkün.Yaylada konaklama tesislerinin yanı sıra restaurant işletmeleri de bulunmakta.

Beycik Yaylasına Nasıl Gidilir ?

Beycik Yaylası Antalya'ya 70 km, Kemer'e ise 25 km uzaklıktadır. Asfalt yol ile ulaşım sağlanmaktadır. Hem yazın hem de kışın minibüsler ve seyahat acenteleriyle kolay bir şekilde Beycik Yaylasını ziyaret edebilirsiniz.



Kemerin Yaylaları

Yayla Kuzdere


Yaylakuzdere, Kemer ilçesi Kuzdere mahallesine bağlı sessiz, sakin, Tahtalı Dağı’nın kuzey yamaçlarını karşıdan gören muhteşem dağ manzaralı bir yerleşim alanı. Daha çok yaz aylarında köy halkı tarafından tercih edilen yaylada kış aylarında da birkaç aile kalmakta. Tarihi Likya yolunun Beycik- Yaylakuzdere-Gedelme güzergahında kalan yayla yürüyüş gruplarının konaklama alanlarından birtanesidir. Yaylada köy evi konaklama sağlayan işletmeler bulunmakta. 950 m rakımlı yaylada yöre insanı tarafından ceviz yetiştiriciliği yapılmakta. Kıyı Beydağlarını tepeden izleme şansı bulacağınız yaylalardan birisi olan Yayla kuzdere, yeşillikler içinde dağ manzarası eşliğinde doğa ile baş başa kalabileceğiniz ender bölgelerden bir tanesi.

Yayla Kuzdere’ye Nasıl Gidilir ?

Yayla Kuzdere Antalya'ya 70 km, Kemer'e ise 28 km uzaklıktadır. Asfalt yol ile ulaşım sağlanmaktadır. Yaz aylarında özel araç ile Yayla Kuzdere yaylasını ziyaret edebilirsiniz.


Kemerin Yaylaları

Ovacık Yaylası


Kemer’in 24 km batısında yer alan Ovacık Yaylası geniş bir alana sahip bir yayla yerleşim yeridir. Kıyı Beydağları ile merkezi beydağları arasında yeşil bitki örtüsü arasında kurulu bulunan yayla 1100 m rakımı ile ideal bir yayla yerleşim yeridir. Ovacık yaylası sınırlarında son yıllarda dağ tırmanışçıların gözde mekânı olan 2150 m rakımı ile Teke Dağı bulunmaktadır. Ovacık yaylasından Kıyı beydağlarının üzerinden doyumsuz akdeniz manzarasını izleyebilirsiniz. Bölgede doğa ile iç içe konaklayabileceğiniz bir de Dağ oteli olarak hizmet veren tesis bulunmaktadır. Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

Yöre halkı bölgede ceviz yetiştiriciliğinin yanı sıra küçük ovacık ve büyük ovacık düzlüklerinde buğday yetiştiriciliği yapmaktadır.

Ovacık yaylası konumu itibari geçmişten günümüze kadar Beydağları arasında bir geçiş noktası olmuştur. Tarihi Likya yolunun Beycik-Göynük Kanyonu ve Phaselis - Göynük Kanyonu rotaları Ovacık yaylasından geçmektedir. Ayrıca bölgede bulunan Kemer Beydağları Yürüyüş ve Bisiklet parkurları ve jeep safari turları ile de yılın her mevsiminde yerli ve yabancı doğa sever Ovacık yaylasında bulunan rotaları kullanmaktadır.

Ovacık Yaylasına Nasıl Gidilir?

Ovacık Yaylası Hisarçandır üzerinden Antalya şehir merkezine 50 km, Kemer üzerinde ise 68 km uzaklıktadır. Kemer’den Kuzdere Mahallesi Kesme Boğazı mevkiinden asfalt yol ile ulaşım sağlanmaktadır. Yaz aylarında minibüsler ve özel araç ile Ovacık Yaylasını ziyaret edebilirsiniz.


Kemer
+90 542 315 25 45

marinaemlak.com, Tüm Hakları Saklıdır.