İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

Noel Baba Kilisesi | Aziz Nikolaos Müzesi | Noel Baba mezarı


Noel Baba Kilisesi | Aziz Nikolaos Müzesi | Noel Baba mezarı

Aziz (St.) Nikolaos Anıt Müzesi

Dünyada Noel Baba olarak tanınan Aziz Nikolas, Lykia bölgesinin önemli kentlerinden biri olan Patara'da doğmuş ve Myra'da (Demre) yaşamıştır. Aziz Nikolaos Myra'da piskoposluk yapmıştır. Aziz Nikolaos'ın saygın dini kişiliği öldükten sonra aziz mertebesine ulaşmasını sağlamıştır. Fakirlerin kurtarıcısı, denizcilerin ve öğrencilerin koruyucusu olduğuna inanılan Aziz Nikolas için öldükten sonra Myra'lılar onun adına bir kilise inşa ederek içindeki lahite koydular.

Rusya, Avrupa ve Amerika'da özel saygı duyulan biz aziz olan Aziz Nikolaos'ın, Akdenizde küçük büyük bütün teknelere resmi veya ikonası asılmış, sefere çıkarken "Dümenini Aziz Nikolaos Tutsun" dileği dilemek bir gelenek haline gelmiştir.Aziz Nikolaos Kilisesi'nin bulunduğu Mayra kentinin Likya Bölgesinin başkenti olmasında ve saygınlığının artmasında Aziz (St.) Nikolaos'ın büyük etkisi olmuştur. St. Nicholas Kilisesi Bizans sanat tarihinin önemli bir anıtı, en seçkin örneğidir. Sel, depremler ve istilalar ile büyük hasarlar gören Noel Baba Kilisesi 1042'de İmparator IX. Konstantin ile karısı Zoe tarafından, 1862 yılında Rus Çarı I.Nikolay tarafından onartılmıştır.

1087 yılında düzenlenen Haçlı Seferleri sırasında Bari'den gelen tüccarlar Aziz Nikolas'ın kemiklerini çalıp İtalya'nın Bari şehrine götürdüler ve yaptıkları bazilikaya gömdüler. Aziz Nikolas'a ait olduğu sanılan geride kalmış bir kısım kemik ise bugün Antalya Müzesi'nde korunmaktadır. Demre İlçe merkezinde Gökyazı Mah. Müze Cad. üzerinde bulunan Aziz (St.) Nikolaos Anıt Müzesi sabah saat 08.00'de açılmaktadır. Müzekart geçerli olan müzeye giriş ücretlidir.

Noel baba nereli? | Noel baba Kimdir? | Noel Baba Kilisesi Nerde?
Noel Baba Kilisesi, Aziz Nikolaos Müzesi, Noel Baba mezarı Noel baba nereli?, Noel baba Kimdir?, Noel Baba Kilisesi Nerde?Hepsi marinaemlak.com'da




Kategoriler
+90 542 315 25 45

marinaemlak.com, Tüm Hakları Saklıdır.