İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

Myra hakkında | Myra Antik Kenti Tarihçesi


Myra hakkında | Myra Antik Kenti Tarihçesi 

Myra Antik Kenti

Myra Antik Kenti Antalya İli'nin Demre İlçe merkezinde yer alan antik Likya kentidir. Likya Birliğinin altı büyük kentinden biri olan Myra'nın M.Ö. 5. yy dan itibaren varlığını sürdürdüğünü kanıtlayan bulgulara rastlanmıştır. Aziz Nikolas'ın piskoposluk yaptığı yer olması ile ünlenen Myra Antik Kenti'nin adı "Yüce Ana Tanrıça'nın yeri" anlamına gelmektedir. Şehirin en önemli yapısı olan St. Nikolas Kilisesi 1034'te Arap akınları sonucu uğradığı işgalde yıkılmıştır.

Kendi adı ile aynı adı taşıyan ova üzerine kurulu Myra Antik Kenti bir kanal ile Çayağzı mevkinde yer alan ve kendinin liman şehri olan Andriake'ye bağlanmakta idi.Günümüze ulaşan kalıntıları akropolün güney eteğinde yer alan tiyatro ile her iki yanında yer alan kaya mezarları oluşturur. Tepe kısımda ise Roma ve Helenistik dönem surlar bulunmaktadır. Myra bir dönem Likya eyaletinin başkenti olmuştur. Myra Antik Kenti hıristiyan misyonerlerinin en ünlüsü ve hatta en etkilisi olarak kabul edilen Aziz Paul ve arkadaşlarının uğradıkları şehir olması dolayısıyla Hıristiyanlıkça da özel bir önem taşımaktadır.Demre Alakent Mahallesi Karabucak Caddesi üzerinde bulunan Myra Antik Kenti'ne giriş ücretli olup müzekart geçerlidir. Nisan-Ekim aylarında 08.00 - 19.00, Kasım-Mart aylarında ise 08.00 - 17.00 saatleri arasında açıktır.

Myra Nerede ve Nasıl giderim? | Myra Antik kent Girişi ücretlimi?
Myra hakkında, Myra Antik Kenti Tarihçesi, Myra Nerede ve Nasıl giderim?, Myra Antik kent Girişi ücretlimi? hepsi marinaemlak.com'da





Kategoriler
+90 542 315 25 45

marinaemlak.com, Tüm Hakları Saklıdır.