İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

Phaselis Antik Kenti

Phaselis Antik Kenti


Phaselis Antik Kenti

Antalya Kumluca Karayolu üstünde Çamyuva mevkinden sonra yol ayrımından 1 km yolla sahilde yer alan antik kente ulaşılır. Antalya'ya uzaklığı 59 km, Kemere ise 15 km uzaklıktadır. Phaselis Antik Kentine giriş ücretlidir. 2019 ücreti Phaselis Örenyeri 30,00 tl dir  Kent sahil kesiminde 3 muhteşem koy kenarında ve yemyeşil bir orman içinde yer almaktadır. Bu koylar Phaselis Plajlarına ev sahipliği yapmaktadır. Müzenin büfeleri kenti gezenlere ve denize girenlere hizmet vermektedir. Deniz kenarında muhakkak gezilmesi gereken çarpıcı antik kentlerden birdir.

İ.Ö. 333'de Büyük İskender'i altın taçla karşılamaları şehir tarihinin en renkli sayfalarından biridir. İskender'den sonra bir çok kere el değiştiren Phaselis, İÖ. 167'de Likya Birliğine üye olup birlik sikkeleri basar. Bir süre komşu kent Olympos ile korsanların talanlarına maruz kalmasının ardından İ.Ö. 43'de Roma egemenliğine girer ki, bu dönem şehirde yeniden yapılanma Phaselis antik kentinin Akdeniz'e uzanan küçük bir yarımada üzerinde İ.Ö. 7.y.y.'da Rodoslu kolonistlerce kurulduğu söylenir. Kuruluş efsanesinde kolonistlerin yöre halkına mısır ekmeği veya kurutulmuş balık önerilerine, arpa ekmeği ve tuzlu balık isteği ile cevap verildiği anlatılır.

Coğrafi konumu önemli bir liman kenti olduğunu gösterir. Biri yarımadanın kuzeyinde diğeri kuzeydoğuda üçüncüsü ise güneybatı kıyısında yer alan üç limana sahiptir. Limanları, agoraları ve şehir sikkeleri üzerindeki gemi betimlemeleri Phaselis'in ticari liman hüviyetini vurgular. Phaselis bazen Likya bazen Pamfilya bölgesi şehri olarak gösterilir. Gerçekte her iki bölgenin sınırları arasında yer almaktadır.


Phaselis Antik Kenti,Phaselis Antik Kenti,Phaselis Antik Kenti,Phaselis Antik Kenti,Phaselis Antik Kenti,Phaselis Antik Kenti,Phaselis Antik Kenti,Phaselis Antik Kenti,Phaselis Antik Kenti,Phaselis Antik Kenti,Phaselis Antik Kenti,Phaselis 



Kategoriler
+90 542 315 25 45

marinaemlak.com, Tüm Hakları Saklıdır.