İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

Kapadokya hakkında

Kapadokya hakkında


Kapadokya hakkında


Kapadokya hakkında:

Tahmini ve jeolojik bilgiler doğrultusunda kapadokya bölgesinin ve bölgeye ait peribacalarının 60 milyon yıl önce Erciyes, Hasandağı ve Güllüdağ’ın püskürttüğü lav ve küllerin oluşturduğu düşünülmektedir. Düz bir tabaka şeklinde oluşan bu yumuşak tabakalar milyonlarca yıl boyunca yağmur ve rüzgarlar tarafından aşındırılmasıyla ortaya çıkan esrarengiz ve eşsiz güzellik..

Kapadokya bölgesine insan'ın yerleşimi Paleolitik döneme kadar uzanmaktadır. Hititlerin yaşadığı bu topraklar sonraki dönemlerde Hıristiyanlığın en önemli merkezlerinden biri haline gelmiştir. Kayalık oyma evler ve kiliseler, bölgeyi o dönemde Roma İmparatorluğu baskısından kaçan Hıristiyanlar için mükemmel bir sığınak haline getirmiştir.             

Kapadokya bölgesi, doğanın ve tarihin ayrılmaz bir parçasıdır. Coğrafi olaylar Peribacalarını oluştururken, tarihsel olarak insanlar bu surlarda oyma evler, kiliseler ve manastırlar inşa ettiler ve binlerce yıldır uygarlık izleri taşıyorlardı. İnsan yerleşimlerinin Paleolitik döneme kadar uzandığı Kapadokya'nın yazılı tarihi Hititlerle başlar. Kapadokya, tarih boyunca bir ticaret kolonisi olan ve ülkeler arasında ticari ve sosyal köprüler kuran İpek Yolu'nun en önemli kavşaklarından biridir.

M.Ö. 12. yüzyılda Hitit İmparatorluğu'nun çarpışması bölgede karanlık bir dönüşe girdi. Bu dönemde, Hitit Krallıkları Asur ve Frigya'nın bölgedeki hakimiyetini etkiledi ve 6. yüzyılda Pers işgaline kadar dürdü.

Üçüncü yüzyılda Hıristiyanlık Kapadokya'ya geldi ve bölge bir eğitim merkezi haline geldi ve onlara düşündü. 

303 ile 308 arasında Hıristiyanlar üzerindeki baskı arttı. Bununla birlikte, Kapadokya baskıdan korunmak ve Hıristiyan

 öğretiyi yaymak için ideal bir yerdir. Derin vadiler ve barınaklar, Roma askerleri için güvenli bir alan sağlayan

 volkanik yumuşak kayalardan korunmaktadır.


Kapadokya hakkında için form gönder

Kapadokya hakkında Fikrinizi yazın!

Kapadokya hakkında için sorunuz varmı?

Kapadokya hakkında için sayfayı faydalı buldunuzmu?



Kategoriler
+90 542 315 25 45

marinaemlak.com, Tüm Hakları Saklıdır.