İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

Aksu hakkında

Aksu hakkında


Aksu hakkında


Aksu hakkında bilgi:

Antalya’nın 16 km. doğusunda Düden ve Aksu Akarsuları arasında kurulmuştur. İlçenin kurulu bulunduğu bölge Helen, Roma ve Bizans dönemini yaşamıştır. Aksu İlçesinin bilinen tarihi M.Ö 2000’li yıllara uzanmaktadır. Bugünkü Aksu İlçesinin Akcaşar Mahallesi’nin üstünde bulunan Antik Kent, Timbriada M.Ö 2000 yıllarında Arzava Krallığına bağlı Pisidia bölgesinin önemli bir şehridir. Pisidia bölgesi Arzava krallığına bağlı iken sırasıyla Frigler’in, Lidyalılar’ın, Persler’in büyük İskender’in ve Romalıların hükümranlığına girmiştir.

Timbriada Romalılar döneminde en parlak dönemini yaşamıştır. Yörede bulunan sikkelerin, mezar taşlarının ve heykellerin incelenmesinden M.Ö. I. Ve II. Yüzyılda sikke basıldığı ve önemli bir yerleşim kenti olduğu anlaşılmaktadır. Tarihi Roma köprüsü ve Antik kentlerin konumu gözönüne alındığında Timbriada ve Eveymoden bölgesinin Romalılar döneminde savunması kolay, ticaret yolu üzerinde önemli bir merkez olduğu anlaşılmaktadır. Adada (Karabavullu) dan gelip Zarzila (Kasımlar) üzerinden Anabura (Enevre) ye giden ticaret yolu Aksu üzerinden geçmektedir.

1977 yılına kadar Antalya iline bağlı bucak olan Aksu İlçesinde bulunan belediyelerden, Aksu ve Çalkaya Belediyeleri 1977 yılında, Yurtpınar Belediyesi 1992 yılında,




Kategoriler
+90 542 315 25 45

marinaemlak.com, Tüm Hakları Saklıdır.