İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

Akseki hakkında

Akseki hakkında


Akseki hakkında bilgi


Akseki Antalya'nın ilçesidir

Eski adı Marla ( Marulya ) olan Akseki ilçesi 1286 yılında Toroslar üzerinde kurulmuştur. Daha sonra Selçuklu ve Osmanlı yönetimine geçen ilçe de, Roma İmparatorluğu dönemlerinden bu yana toplumların yaşadığı bilinmektedir. 1872’de Alanya`dan ayrılan Akseki, 1901 yılında Antalya Konya Eyaleti dahilinde bağımsız bir sancak olmuştur. Bu arada Akseki ilçesinin sınırları daraltılmış, bazı köyler Seydişehir ilçesine bırakılmıştır. İbradı, önceleri bir kasabayken, 1991 yılında ilçe yapılarak Akseki’den ayrılmıştır.


Akseki hakkında

Akseki

Kardelen Çiçeğinin ana yurdu olan Akseki ilçesi, Antalya iline bağlı Batı Torosların güneyinde kurulmuş bir ilçedir. Doğusunda Gündoğmuş, Bozkır, batısında Manavgat, İbradı, kuzeyinde Beyşehir, Seydişehir, güneyinde Manavgat ve Gündoğmuş ilçeleri yer alır.

Yüzölçümü 2.083 kilometrekare, rakımı ise 1050 m. dir. 2015 Verilerine göre Akseki nüfusu 11.088 dir. İlçenin coğrafi yapısı Manavgat Irmağının oluşturduğu büyük bir vadi ile engebeli ve dağlık bir görünüme sahiptir.  Akseki’de  Karasal İklim görülür. Ortalama sıcaklık 13.1 derece olup maksimum sıcaklık 36.7 derecedir. Akseki`de kışın sıcaklık -14 dereceye kadar düşebilmektedir.

Yüzeyi çok sarp olduğu için hayvancılık ve tarla ziraatinden çok, ormanlardan elde dilen kerestelerle yapılan ticaret ön safhadadır.  Romalılar devrinden kalma tarihi bir kasabadır. O devirden kaldığı sanılan burç harabeleri ile bu tarihi özelliğini muhafaza etmektedir.

Giden Gelmez Dağları, dağ keçisi koruma ve av sahası avcıların ücretli olarak devamlı avlanacağı yer olup, Sinan hoca ve Gümüşdamla köylerinde kurulan alabalık üretme tesisleri avcıların ve turistlerin uğrak yerleri arasındadır. Göktepe Yaylası, Çimi Yaylası, Irmak Vadisi son dönemde keşfedilen 340 metre derinliğindeki Bucakalan Mağarası, ilçe merkezindeki Ulu Camii ve Medresesi Akseki’nin görülmeye değer diğer eserlerdir.



Akseki hakkında

Aksu

Karaöz Belediyesi 1994 yılında, Pınarlı Belediyesi 1999 yılında kurulmuştur. 06.03.2008 tarih ve 5747 sayılı Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde ilçe kurulması ve bazı kanunlarda değişiklik yapılması hakkındaki kanunun 4. maddesine istinaden Aksu, Pınarlı ve Yurtpınar ilk kademe belediyelerinin tüzel kişilikleri kaldırılarak mahalleleri ile birlikte Çalkaya ilk kademe belediyesine katılmıştır. Çalkaya Belediyesinin adı Aksu olarak değiştirilmek üzere Aksu İlçesi kurulmuştur. 2015 Verilerine göre Aksu nüfusu 68.496 dır.

Akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü bölgede, önemli ölçüde turfanda sebzecilik ve narenciye üretimi yapılmaktadır. Aksu İlçesi, ülke genelinde narenciye üretiminde %20’lik, kapalı sera üretimi ile %30’luk bir pay ile önemli bir tarım ilçesidir.


Akseki hakkında

Alanya

Kent, 1221 yılında Anadolu Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat tarafından ele geçirilmiştir. Sultan Alaaddin Keykubat derebeyi Kyr Vart’ın kızıyla evlenerek kenti yeniletmiş ve kışlık başkent yapmıştır, Kentin adını da Alaiye olarak değiştirmiştir. Alaaddin Keykubat döneminde şehir en parlak günlerini yaşar. Bugünkü kale, tersane ve hala ayakta duran yapıların birçoğu o döneme aittir. 1300 yılında Anadolu Selçukluları’nın dağılması sonucu şehir Karamanoğlu Beyliği’nin egemenliğine girer. Konya merkezli Karamanoğulları, 1427 yılında şehri 5.000 altın karşılığı Mısır Memluk Sultanlığı’na satar. Anadoluda birliğin sağlanması ve Osmanlı Beyliği’nin öne çıkması ile Alaiye, 1471 yılında Fatih Sultan Mehmet’in komutanlarından Gedik Ahmet Paşa tarafından Osmanlı Devleti topraklarına dahil edilir.       

Osmanlı İmparatorluğu döneminde Alaiye, önce 1571 Kıbrıs eyaletine bağlanır, 1864 yılında ise Konya Vilayetinin sancağı yapılır. 1868 yılında Antalya sancağına ve 1871 yılında da Antalya’nın ilçesi yapılır. Cumhuriyetle birlikte Atatürk’ün önerisi ile Alanya adını alır. 2015 Verilerine göre Alanya nüfusu 291.643 dür.






Kategoriler
+90 542 315 25 45

marinaemlak.com, Tüm Hakları Saklıdır.