İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

Türkiye'de Gayrimenkul Alış Maliyeti


Türkiye'de Mülk Alma Maliyeti


Alıcılar, Türkiye'de bir mülk satın almanın maliyetinin diğer ülkelere göre daha düşük olduğunu bilmekten mutlu olacaklardır. Ancak, tam olarak ne kadar ödeme yaptığınızı bilmek, işlem daha akıcıdır, bu nedenle aşağıdaki maliyetleri listeledik. Fiyatlar Türk Lirası cinsindendir ve yaklaşık göstergelerdir. Bir mülk için başvurduğunuzda, ne zaman ve ne zaman ödeyeceğinizi tam olarak bilmeniz için ayrıntılı bir ödeme planı hazırlarız.

Türkiye'de Mülk Alma Maliyeti

Yabancılara satış yaparken tapu devri öncesinde malın değerini belirten bir değerlendirme raporu zorunludur. SPK tarafından onaylanan değerlendirme raporunun maliyeti 1.000-1.500 Türk Lirası'dır. (SPK, Sermaya Piyasası Kurulu anlamına gelen Sermaye Piyasası Kurulu'dur.) Alıcılar bu bedeli doğrudan Tapu ve Kadastro Mülkiyet Değerlendirme Daire Başkanlığına öderler. Değerlendirme raporunu yazmak için son tarih 2 ila 3 gündür.

Mülkiyet Başlığı

Tapu ve Kadastro Müdürlükleri (Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü), tapu imzaladığınızda mülkün değerinin% 3'ünü tahsil eder. Türkiye'de ilan edilen emlak değerleri pazardakilerden daha büyük. Sicil ve Kadastro Müdürlüğü ayrıca tek işlem ücreti almaktadır - 293.75 TL Döner Sermaye Harcı ve 598.75 TL Tapu Kadastro Harcı.

Ajan Ücreti

Yasaya göre, bir mülk satın alırken, İstanbul Evleri alıcıya ve satıcıya% 3 + KDV dahil emlakçı ücretleri. Bazen yeni ve plan dışı evler hiçbir ajans ücreti olmadan satılmaktadır. Genellikle İstanbul'daki inşaat şirketlerinin komisyonları içeren fiyat listeleri vardır. Komisyon ücretleri tamamen satıcının seçimine bağlıdır.

Tercüme ve Proxy Ücreti

Unvanı imzalarken, yeminli ve yeminli bir tercümana ihtiyacınız olacaktır. Tercüme ve proxy ücretleri, dile ve içeriğin uzunluğuna bağlı olarak değişir. Yeminli tercümanların ücretleri ortalama 100 ile 200 TL arasında değişmekte olup vekâlet ücretleri de 500 TL'dir.

Elektriğe Bağlantılar,

Su ve Telefon

Ev Sigortası (DASK)

Yasaya göre, her evin bir deprem sigortası olan DEPREM sigortası olması gerekir. Tutar mülkünüzün büyüklüğüne bağlıdır. 75 m²lik iki yatak odalı bir evin yıllık poliçesi, kullanılan sigorta şirketine bağlı olarak yaklaşık 150 ila 200 Türk Lirasıdır. Eklenen, ancak zorunlu olmayan sigorta masrafları arasında yangın, hırsızlık, hasar ve içerik bulunmaktadır.

Yıllık Mülkiyet Vergisi

Her evin büyükşehir belediyelerinde yıllık% 0,2, büyükşehir olmayan bölgelerde% 0,1 oranında vergi ödemesi gerekir. Ticari mülkler kentsel alanlarda% 0,4, büyükşehir olmayan bölgelerde% 0,2'dir. Tapu imzalanırken, satıcı emlak vergisi borcu olmamasını sağlamalıdır.

Bu makale, Türkiye'de bir mülk satın alırken yapılan harcamaları detaylandırıyor, ancak yaşam maliyeti yazımız, aylık alımlar ve günlük masraflar için ne kadar bütçelemeniz gerektiğini bilmenizi sağlar. Bir satış temsilcisiyle görüşmek isterseniz e-posta, telefon veya ofislerimizden birini ziyaret ederek de ulaşılabilir.



Kategoriler
+90 542 315 25 45

marinaemlak.com, Tüm Hakları Saklıdır.