İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

Saklıkent Kanyonu hakkında | Saklıkent Kanyonu’nun tarihçesi


Saklıkent Kanyonu hakkında | Saklıkent Kanyonu’nun tarihçesi

Saklıkent Kanyonu’nun tarihçesi

Anlatılanlara göre bölgede hayvanlarını otlatan bir çobanın hayvanlarından birkaçının kanyon bölgesine girmesiyle tesadüfen keşfedilen Saklıkent Kanyonu, 1989 yılından bu yana kamuoyu tarafından biliniyor.İçerisinde 16 adet mağaranın bulunduğu kanyonda günümüzden 3 bin yıl önceye uzanan yaşam izleri tespit edilmiş. 1995’te dönemin Dışişleri Bakanı Erdal İnönü’nün kanyon ziyareti sonrasında Türkiye ve dünyada ismi duyulan Saklıkent, 1996’da milli park statüsüne alındı.Kanyon içerisinde yürüyerek belirli bir yere kadar ilerlenebiliyor. Ancak şiddetli su akışı ve keskin kayalar nedeniyle yürümek bir hayli zahmetli. Bu yüzden yürüyüş sırasında mutlaka lastik ayakkabı kullanmak gerekiyor. Terlikle yürürken ıslak zemin ve şiddetli su akışı nedeniyle yaralanmalı kazalar meydana gelebiliyor. Kanyon girişinde Eşen Çayı’nın üzerindeki kayalıklara yerleştirilen tahta iskeleler üzerinde ilerleniyor. Tahta iskelelerden sonra Eşen Çay'ının dar vadi içerisinde akan buz gibi suyu ile temas ediliyor.

Saklıkent Kanyonu

Antalya ve Muğla il sınırları içinde yer alan Saklıkent Milli Parkının en bilinen yeri Saklıkent Kanyonu dur. Eşen Çayının bir kolunun kaynağını barındırmaktadır. Kanyonun Antalya'ya yaklaşık 200 km, Fethiye'ye 47 km, Kaş'a ise 64 km uzaklıktadır.

Günlük kıyafetleriniz ile yürüyebileceğiniz alan çok uzun değildir. Gişelerden geçtikten sonra kanyon yamaçlarına yapılmış yol/köprüden geçip geniş ağaçlıklı çarpıcı bir alana geliyorsunuz. Burada yerden kaynayan sular, etraftaki yamaçlardan dökülen çeşitli boylardaki şelaleler ve su sesi çok güzel.

Buradaki dinlenme alanında veya kafeteryada oturabilirsiniz. Bu bölümden sonrası için özel ayakkabı ve kıyafet gerekiyor. Kanyonun iç kısımlarına ilerlemek için sudan geçmek gerekiyor. Bu alanda lastik ayakkabı kiralanabiliyor.

Saklıkent Kanyonu'na nasıl gidilir | Saklıkent Kanyonu nerde

Saklıkent Kanyonu hakkında, Saklıkent Kanyonu’nun tarihçesi, Saklıkent Kanyonu'na nasıl gidilir, Saklıkent Kanyonu nerde bilgileri marinaemlak.com'da



Kategoriler
+90 542 315 25 45

marinaemlak.com, Tüm Hakları Saklıdır.