İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

Likya Uygarlıkları Müzesi | Likya Müzesi hakkında


Likya Uygarlıkları Müzesi | Likya Müzesi hakkında

Likya Uygarlıkları Müzesi

Antalya Demre İlçesi Çayağzı bölgesinde Myra Antik Kentinin liman şehri olan Andriake Örenyeri içinde tarihi bir binada kurulmuştur.Likya Uygarlıklarına ilgi duyan herkesin muhakkak gezip görmesi gereken çok güzel bir eser ortaya çıkarılmış.Andriake Antik Kentini hem de müzeyi geziyorsunuz. Girişte görevliler sizi zaten yönlendirecekler ama yinede sarnıça inip gezmeyi ihmal etmeyiniz.Bilet gişelerinden geçtikten sonra gelen salonda yaklaşık 8 dakika süren Likya Uygarlıkları ile ilgili bilgilendirme filmini izleyedikten sonra geziye başlamanızı öneririz. Yine müzeden çıkmadan önce yedinci salonda bir Likya liman kentinin canlandırmasının yapıldığı gemi simülasyonu gösterisini izlemeyi unutmayınız.

Müze binası MS 129-130 yıllarında inşaa edilen Granarium (Horrea Hadriani/İmparatorluk Silosu) yapısı onarılarak yapılmıştır. 2307 m2 genişliğe sahip yapı 8 bölümden oluşmaktadır. Müze'nin içi Likya Birliği kentleri Myra, Patara, Ksanthos, Tılos, Arykanda, Pınara, Antiphellos, Olympos adına düzenlenmiş sekiz salondan oluşturulmuştur. Salonlarda Likya tarihi, coğrafyası, epigrafisi, sikke, ekonomi ve sosyal yaşamı ile din kültürü, tarihsel gelişimi içinde eserlerle, salonların içeriklerine uygun bilgi panoları, canlandırma ve interaktif sunumlarla desteklenerek tanıtılmaktadır.Müze turunuz bittikten sonra binanın ön kısmında yer alan liman yapıları ile Roma dönemi ticaret gemisi örneğini gezmeyi unutmayınız.

Likya Müzesi Nerede Nasıl gidilir? | Likya Müzesi ücretlimi?
Likya Uygarlıkları Müzesi, Likya Müzesi hakkında, Likya Müzesi Nerede Nasıl gidilir?, Likya Müzesi ücretlimi?Hepsi marinaemlak.com'da



Kategoriler
+90 542 315 25 45

marinaemlak.com, Tüm Hakları Saklıdır.