İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

Kekova hakkında | Kekova ören yerleri | Kekova tarihçesi


Kekova hakkında | Kekova ören yerleri | Kekova tarihçesi

Kekova; Uçağız (Teimiusa) ve Kale (Simena) köylerinin karşısında uzanan 7.4 km. uzunluk ve yaklaşık 500 m genişliğinde ince uzun bir adadır. En yüksek tepesi 188 m. karşısındaki anakara ile arasındaki kanal görünümündeki denizin derinliği ise 105 m.dir. Kekova adı son yıllardaki güncelliğinden dolayı turizm ve korumacılık alanlarında da sıkça kullanılır olmuştur.

İtalyan işgalinden sonra adanın hangi ülkeye ait olacağı konusunda Türkiye ve İtalya arasında bir süre uzlaşılamamış, daha sonra ada 1932 yılındaki anlaşma ile Türkiye’ye bırakılmıştır.

Kuzey tarafında ikinci yüzyılda depremlerle yok olan antik Dolkisthe kentinden kalma batıklara yer yer rastlanır. Kekova, Bizans döneminde yeniden kurulup gelişmiş fakat gelişmesi Arap istilaları yüzünden devam edememiştir.

Kekova ve çevresi 18 Haziran 1990’da Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından sit alanı ilan edilmiştir. Tüm yüzüş ve dalışların hükümet tarafından özel izin alınarak yapılması kararlaştırılmışsa da sonraki yıllarda bu yasak, tarihî batık olanlar haricindeki yerler için kaldırılmıştır.

Kekova bölgesine, Kaleüçağıza Demre tarafından gelecekseniz Kapaklı yolunu kullanmak daha kestirmedir. Kaş tarafından gelirkende Kuşçağız Köyü yolu kullanılmalıdır. Dönüşte ise Çevreli köyü Demre ve Kaş yol ayrımının olduğu yerdir. Kaşa uzaklığı 33 km, Demreye ise 20 km uzaklıktadır.

Kekova ziyaret eden herkesi büyüleyen manzarası ile Türkiye’nin dalış cenneti ve antik uygarlıkların beşiğidir. Işık ülkesi Likya’nın güneşini bugüne taşıyan bu eşsiz bölge, kültürel mirasının yanı sıra zengin doğası ve sahip olduğu su altı hazinesiyle her yıl binlerce turisti ağırlıyor. Antik çağa ait kalıntıların çevrelediği Kekova, denizel biyolojik çeşitliliğiyle kültür ve dalış turizmi açısından çok zengindir.

Kale İskelesi - Üçağız,Kale (Simena),Kekova Adası - Batık Şehir,Tersane Koyu,

Kaş-Kekova Özel Çevre Koruma Bölgesi;

Antalya ili ne bağlı 3 köyden oluşmaktadır. 

Antalya İli, Kaş İlçesi'nin doğusunda Ulu Burun'dan başlayan ve Kekova Burnu'nun doğusunda, Kale (Demre) ovasında biten çok hareketli bir kıyı ve kıyı boyunca uzanan adalardan oluşur. Yaklaşık 260 km2 lik alanı kaplayan, Özel Çevre Koruma Bölgesi kıyısında yer alan Kale - Üçağız yerleşmeleri yanında iç kesimlerde Çevreli ve Kapaklı köyleri bulunmaktadır.

Doğal güzelliklerin yanısıra antik ve tarihi eserlerin zenginliği de bölgeyi arkeoloji turizmi yönünden çekici kılmaktadır. Uzun yıllar Likya Uygarlığı'nın daha sonra da Roma İmparatorluğu'nun etkisinde kalan yörede günümüzde de küçük yerleşmeler vardır. Üçağız (Theimussa) ve Kale (Simena) köyleri günümüzdeki yerleşimlerdir. Bunların yanında bölge Likya yazısı ile yazılmış kitabeli mezarlar, kıyıda su içinde Likya tipi lahitler, mendirek ve yapı kalıntıları, ortaçağ kalesinin içinde kayaya oyulmuş tiyatro, kaya mezarları, su sarnıçları, kuzeyde lahitlerden ve az sayıda kaya mezarlarından oluşan nekrapol sahası, Teimiussa'da (Uçağız) ise antik mezarlar ile su içinde kalmış rıhtımdan oluşan zengin bir tarihi mirasa sahiptir. Ayrıca bölgede çok sayıda batık kent vardır. Kekova Adası'nın iç yakasındaki Tersane denilen yerin çok eski bir tekne yapım yeri olduğu tahmin edilmektedir.

Kekova'da gezilecek yerler | Kekova adası nerde | Batık Şehir | Kale İskelesi

Kekova hakkında, Kekova ören yerleri, Kekova tarihçesi, Kekova'da gezilecek yerler, Kekova adası nerde, Batık Şehir, Kale İskelesi marinaemlak.com'da




Kategoriler
+90 542 315 25 45

marinaemlak.com, Tüm Hakları Saklıdır.