İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

Kaş hakkında genel bilgi | Kas'ta gezilecek yerler | Antalya | Kaş


Kaş hakkında genel bilgi | Kas'ta gezilecek yerler | Antalya | Kaş

Kaş hakkında genel bilgi

Arkeolojik buluntular ile kanıtlanan Habesos adı, antik kentin en eski adıdır. Antik kent tarihte Antiphellos ismi ile anılmıştır. Karia ve Likya Bölgeleri arasındaki bağlantıyı sağlayan yolların kesişme noktasında bulunan Antiphellos, aynı zamanda bir ticaret limanı özelliği taşımaktadır. Makedonya Kralı Büyük İskender’in Anadolu seferi sırasında, Krallığın egemenliği altına girmiştir. İskender’in genç yaşta ölümünden sonra bölge, Seleukoslar’la Ptolemaioslar arasında el değiştirmiştir.

Antik kent, Roma Döneminde önem kazanmış ve Bizans Dönemi’nde Piskoposluk merkezi haline gelmiştir. Bu dönemde Arap akınlarına uğramış daha sonra Anadolu Selçuklu topraklarına dahil olarak Andifli adını almıştır. Anadolu Selçuklu Devleti’nin yıkılmasından sonra Tekeoğulları Beyliği yönetimi ele geçirmiş, daha sonra Osmanlı Devleti ilçeyi Yıldırım Beyazıt döneminde topraklarına katmıştır.

Kas bölgesinde gezilecek yerler

Kaş, Antalya'nın batı kıyısında yer alan turistik bir merkezdir. Yüz Ölçümü bakımından Antalya'nın 4. en büyük ilçesidir. Öyle ki Kaş bize göre de turizm cenneti bir yerdir. Gezmeyi sevenler Kaş'a gitmeden biz gezdik diyemezler. İçinde bir çok doğa harikası yeri barındıran Kaş gelenleri kendine aşık etmeyi başarır. Doğa turizm ininden, dalış turizmine, kamp turizminden, eşsiz manzaralı otellerine her türlü turizm çeşidinin içinde barındırır. Enfes butik otelleri olduğu gibi, lüks turizmine hitap eden otelleri de oldukça çoktur. Kaş'a gidip Kekova Bölgesini gezmeden dönmek olmaz, dünyanın sayılı bize göre ilk 5'de olan Kaputaş Plajında yüzmeden olurmu? dünyaca ünlü Noel Baba Müzesi, tarihin her türlü izlerini taşıyan Letoon, Xhantos, Myra Antik Kentlerini gezmenizi de şiddetle tavsiye ediyoruz. Neyse lafı daha fazla uzatmadan sizi Kaş'ın en iyi 10 yeri ile baş başa bırakıyoruz.

Kaş Gezi Rehberi sayfamızda Kaş İlçesi'nin muhakkak gezilip görülmesi gereken en iyi 10 yerini, doğal güzellikler, tarihi eserler, antik kentler, plajlar, müzeler, mağaralar arasından dikkatlice seçerek sizin için derledik. Aşağıda yer alan Kaş gezilecek yerlerin dilerseniz özet bilgileri üzerine tıklayarak gezilecek yerin detaylı bilgi, geniş resim albümü ve ulaşım haritasına ulaşıp daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz. Kemer gezilip görülecek yerler sayfamızın yörede yapacağınız gezilerde sizlere iyi bir rehber olması dileğiyle


Kaş Hakkında Bilgi | Kaş Ören Yerleri | Antalya Kaş'ta Tarihi yerler 

Kaş Hakkında, Kaş Ören Yerleri, Kaş'ta Tarihi yerler, Kaş hakkında genel bilgi, Kas'ta gezilecek yerler, Antalya, Kaş ile ilgili her şey marinaemlak.com'da.


Kategoriler
+90 542 315 25 45

marinaemlak.com, Tüm Hakları Saklıdır.