İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

Gündoğmuş hakkında

Gündoğmuş hakkında


Gündoğmuş hakkında


Gündoğmuş hakkında:

Antalya’nın Gündoğmuş ilçesi Batı Toros Dağları’nın, Geyik Dağı eteklerine kurulmuştur. Yüz ölçümü 1.323 km² olup rakımı 900 dür. Dağlık alanları ormanlarla kaplıdır. Alara çayı doğu – batı yönünde ilçeyi böler. Akdeniz ikliminin hakim olmasına karşın kışın biraz daha Karasal iklim özellikleri gösterir. Bu nedenle kışın biraz sert geçer. Antalya’ya 182 km. uzaklıkta olan Gündoğmuş ilçesi, Akseki – Manavgat Karayoluna da 32 km. lik asfalt bir yolla bağlanır.

       


Gündoğmuş hakkında

Gündoğmuş

Geçmişi antik çağlara dayanan Gündoğmuş İlçesi’nin bugünkü yeri Romalılar döneminde iskan edilmiştir. İlçe sınırları içerisindeki Roma harabeleri, Taşahır mevkiindeki Kaseyir Şehri harabeleri, Senir köyü yakınındaki Kese mevkiindeki Roma harabeleri en eski harabeler olma özelliğini taşımaktadır. Daha sonraki dönemlerde, özellikle Malazgirt Zaferi sonrasında Anadolu’nun Türkleşmesi döneminde şehir Selçuklular’ın egemenliğinde kalmış ve 2. Beyazıt döneminde de Osmanlı Devleti topraklarına katılmıştır.

Bir rivayete göre Konya’nın İksile Köyü’nden çeşitli sebeplerle ayrılan bir ailenin bu bölgeye yerleştiği ve sonrasında buraya Eksere denildiği söylenmektedir. Eksere Köyü 1936’ya kadar Akseki’ye bağlı bir köy iken 1936 yılında Gündoğmuş adıyla ilçe yapılmıştır. 2015 Verilerine göre Gündoğmuş nüfusu 7.583 dür.


Gündoğmuş hakkında,Gündoğmuş hakkında,Gündoğmuş hakkında,Gündoğmuş hakkında,Gündoğmuş hakkında,




Kategoriler
+90 542 315 25 45

marinaemlak.com, Tüm Hakları Saklıdır.