İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

Türkiye'de bir yabancı için ipotek


Yabancılar için ipotek

Türkiye'de bir yabancı için ipotek - sandığınızdan daha kolay!

Bir ipotek kredisinin özü nedir?

  • Mortgage, gayrimenkul ipoteği olarak adlandırılır.
  • Buna göre bir ipotek kredisi, ipoteği koşulu ile konut alımıdır.
  • Bu, gereken miktarı hemen ödeyemeyen insanlar için bir ev veya daire satın almanın dünya çapında yaygın bir yoludur.
  • Kural olarak, genellikle peşin ödeme yapılır, sonra alıcı mülkte konutu kurar ve aynı zamanda bankaya taahhüt edilirse, belirli bir sözleşme süresi boyunca her ay bankaya aylık ödemeler yapan konutu kullanır.

Türkiye'deki bir yabancı, bir bankadan konut kredisi alarak konut satın alabilir mi?

Bu fırsat Türk bankaları tarafından uzun süredir sağlanmıştır. Türkiye'de konut sahibi olabilecek ve ilgili belgeleri bankaya sunmuş olan yabancı lehtar, lehine bankanın kredi vermeye karar vermiş olduğunu, konut satın almak için kullanabilir. Bu kredilerin koşullarının oldukça cazip olduğu ve düşük faiz oranlı olduğu ve işlem kolaylığı olduğu unutulmamalıdır.

Hangi bankalar yabancılara ipotek kredisi veriyorlar?

Başlangıçta, Denizbank bu alanda lider oldu. Rus vatandaşları dahil birçok yabancı, bu bankadan kredi aldı. Ancak, her bir bankaya verilecek şartların en azından biraz, fakat farklı ve vatandaşların seçme hakkına sahip olduğunu unutmamalıyız. Halen Denizbank'a ek olarak aktif olarak Garant, Fortis ve diğer bankalara kredi vermektedir.

Sözleşme şartları

Yabancılara verilen krediler, kural olarak azami 10 yıl süreyle Türk Lirası, dolar, İngiliz Sterlini veya Euro cinsinden verilir. Türkiye ve Avrupa Birliği vatandaşı olmayan kişiler için tahmini konut değerinin% 50'sinden (Garanti Bankası)% 70'e (Denizbank) verilebilir. Konut bağımsız organizasyonunu değerlendirir. Uygulamadan, konutun uygun bir piyasa fiyatından satın alınması durumunda, değerlendiricinin kayda değer bir değer düşüklüğü beklememesi gerektiği not edilebilir. Yılda% 7,8'den faiz oranı. Bankalar ayrıca maksimum kredi tutarını da belirler - genellikle 250.000 Avro, Denizbank notları ve minimum - 30.000 Avro. Değeri 40.000 Avro'yu aşan, Denizbank'ta konut kredisi alabileceğiniz anlaşıldı. Fortis ve Garantiya, borçluyu böyle bir çerçeveye koymadığından kredi için ve daha küçük miktarlar için başvuruda bulunabilirsiniz.

Bir kredinin işlemesi için bankaya hangi belgeler sunulmalıdır?

Pasaport ve açıklamalara ek olarak, borçlunun kredibilitesini de onaylamanız gerekir. Bunu yapmak için, her banka bir gelir beyanı gerektirecektir. Çalışanlar için bu, şirket müdürü tarafından imzalanan, girişimciler için raporlama belgeleri olan maaş verileridir. Ayrıca, bazı bankalar Kredi Geçmişi Bürosu'ndan bir sertifika vermeleri gerektiğini söylüyor. Rusya'da tek bir büro yok, birkaç tane var (ve çoğu zaman bilgi farklı sunuluyor), bu yüzden bunlardan birinde sertifika almak yeterli. Borçlunun diğer gelirlerini (nafaka, kira geliri vb.) Doğrulayan belgeleri yanınıza almanız mantıklıdır. Borçlunun malı gayrimenkul, araba, diğer değerli eşyalara sahipse, mülkiyet haklarını onaylayan belgeleri alın. Bu size bir kredi vermek lehinde fazladan bir artı olacak. Zaten Türkiye'de olan tüm belgeler Türkçe'ye çevrilir ve noter tasdiklidir.

Belgelerin listesi ayrıca ordunun iznini de aldı. İşte en ilginç olana geliyoruz: bu izni beklemek birkaç ay sürer ve yalnızca aldıktan sonra banka, satıcıya konut bedelini öder. Bu nedenle, bir nesneyi seçerken, satıcının 3-4 ay içinde ödeme beklemeyi kabul edip etmediğini açıklığa kavuşturmak gerekir. Bu durum bugün, yabancı vatandaşların krediyle gayrimenkul edinme kabiliyetinin ciddi şekilde sınırlandırılmasıdır. İzmir’de belgelerin dikkate alınma süresini kısaltarak veya bankalar tarafından farklı bir borç verme programının geliştirilmesiyle aşılabilir.

Bankanın bir kredi başvurusunu işleme koyması ne kadar sürer ve kredi verilmesiyle ilgili ek maliyetler nelerdir?

Tüm belgeler hazırsa, banka başvuruyu en kısa sürede değerlendirecektir. Neredeyse tüm bankalar iş haftasıyla buluşmaya hazır. Değerleme şirketi nesneye gönderilir, sonra alınan belgeler işlenir ve bir karar verilir. Harcamalara gelince, kesin miktarı vermek çok zordur, çünkü bu borçlunun hem nesnesine hem de kimliğine bağlıdır. Maliyetler arasında banka hizmetlerinin ödenmesi, mülk sigortasının ödenmesi, borçlunun ömrü, bazı durumlarda uzmanlık ödenmesi yer alacaktır. Genel olarak konuşursak, 800-2000 Euro ek ücretten söz ediyoruz. Tabii ki, tercüman ödemesi, noter ve Tapu kayıt masrafı dahil değildir.

Bir başka deyişle, başarısızlık oranı ne kadar büyük, bir ipotek kredisi almak kolay mı?

Türk bankaları bugün yabancılara kredi vermekle ilgileniyorlar. Prosedür basittir. Borçlunun sağladığı birçok verinin doğrulanamayacağı bir sır değildir. Ancak banka yeterince korunuyor. Bankanın menfaatleri, gayrimenkul rehinesi gerçeğinde ve uzman değerinde olduğu kadar, gayrimenkul için sigorta sözleşmelerinin zorunlu kılınması ve borçlunun ömrü ile temsil edilir. Sözleşme uyarınca ödemeye devam edilememesi durumunda, banka, herhangi bir engel olmadan, açık artırmada konut gerçekleştirebilir. Banka çalışanları doğrudan Türkiye'de konut kredisi almak için yabancı bir Türk vatandaşından daha kolay olduğunu söylüyor. Türklerin açıklamaları daha dikkatli

İşlemin gerçekten bir alım-satım olup olmadığını ve bunun düşük bir oranda fon almanın bir yolu olmadığını doğrulamak mümkün mü. Çoğu durumda yabancılar hile yapmazlar, ancak konut edinirler.

başka bir kişiye, örneğin bir emlakçıya borç verilmesi için vekalet verilmesi?

Tabii ki. Bankaların, hangi emlakçıya veya başka bir yetkili kişiye kredinize girme hakkını verdiğinizi doldurarak, özel vekaletname formları vardır. Tabii ki, Türkiye'de kalıcı olarak yaşamıyor veya yeterince Türkçe bilmeyenler için çok uygun.


Türkiye'de bir yabancı için ipotek,Türkiye'de bir yabancı için ipotek,Türkiye'de bir yabancı için ipotek



Kategoriler
+90 542 315 25 45

marinaemlak.com, Tüm Hakları Saklıdır.