İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

Patara Antik Kenti | Patara Ören Yeri | Patara plajı


Patara Antik Kenti | Patara Ören Yeri | Patara plajı

Patara Antik Kenti Kalkana 16 km, Kaşa ise 42,5 km uzaklıktadır. Kaş Fethiye karayolunun 10. km de Ova Beldesi girişindeki göbekten sahile Patara (Gelemiş Köyü) yönüne dönülerek ulaşılır. Karayolu üstündeki göbekte büyük yönlendirici tabelalar yer almaktadır.

Gelemiş Köyünü geçince gişelerden giriş yapılıyor ve antik kent başlıyor. Patara Antik Kenti geniş bir alana yayılmıştır. Gezi planı yaparken geniş bir zaman ayırmakta ve yürüyüş yapmaya hazırlıklı olmakta yarar var. Antik kentin devamında meşhur Patara Plajının halka açık kısmına ulaşılmaktadır.

Patara Plajı

Değil Türkiye’nin, tüm dünyanın en güzel plajlarından biri olarak bilinen Patara Plajı, yaklaşık 18 kilometre uzunluğu ile adeta saklıkalmış bir cennet niteliğinde. Maldivleri andıran, bembeyaz kumsalları ile denizin tadına varabileceğiniz bu plaj tatilinizi unutulmaz kılacak.Ekolojik tatil kavramının Türkiye’de yaygınlaşmasını sağlayan Patara Plajı tam anlamıyla dünyayı kendine çekiyor. Hem tarihi, hem de doğası ile Patara’da keşfetmenizi bekleyen çok şey var.

Fethiye Kalkan arasında Xanthos vadisinin güneybatı ucunda bugünkü Ovagelemiş Köyünde yer alan Patara Antik Kenti, Likya'nın en önemli ve en eski şehirlerinden biridir. Patara Antik Kenti, arkeolojik ve tarihsel değerlerinin yanında Akdeniz kaplumbağaları Caretta-Carettaların milyonlarca yıldır yumurtalarını bırakıp yavruladıkları ender sahillerden biri olması ile de ayrı bir öneme sahiptir.

Kent, Doğucasarı Akropol suru ile Alakür Tepesi'ndeki Batı Suru arasında ve güneyde Limanağzı'nda yükselen Kurşunlutepe ile kuzeyde kente giriş konumundaki Kısık Geçidi arasında 10 km2'lik bir alanı kaplamaktadır. Xanthos vadisinde denize açılabilecek tek yer olması nedeniyle tarih boyunca önemli kent olma özelliğini her çağda devam ettirmiş olan Patara'nın yazıt ve sikkelerde Likya dilindeki adı PTTARA olarak geçer. Hellenistik ve daha sonraki dönemlerde Patara, Arap kaynaklarında ise Batara olarak anılır.

Dünyanın en eski Deniz feneri.

Deniz Feneri’nin üzerinde bulunan yazıt. Fener’in, Roma İmparatoru Nero tarafından (M.S. 64/65 yılında) yaptırıldığı göstermektedir. Dünyanın en eski deniz feneri Mısır’daki İskenderiye olarak biliniyor. Ancak fenerden geriye tek bir yapı taşı yok. Ayakta kalan en eski deniz feneri ise İspanya’nın Lacarunya kentinde bulunuyordu.Ancak bu fener de 19. yüzyılda yeniden inşa edildiği için orijinal değil. Üstelik Patara Deniz Feneri, Lacarunya’dan 60 yıl daha eski. Patara Deniz Feneri’nin yapı taşlarının da tamamı duruyor.Roma İmparatoru Neron yaklaşık 2 bin yıl önce Patara’ya iki deniz feneri yaptırmış. Asırlarca denizcilere yol gösteren fenerler büyük bir tsunamiyle yıkılmış. Tsunaminin izleri fenerin üzerinde hala duruyor. Patara Feneri dünya üzerinde 2 bin yıl ayakta kalabilen tek fener. Günümüzde onarılmayı bekliyor.


Patara Deniz Feneri | Patara'da Gezlecek yerler | patara tarihçesi
Patara Antik Kenti, Patara Ören Yeri, Patara plajı, Patara Deniz Feneri, Patara'da Gezlecek yerler, patara tarihçesi hepsi marinaemlak.com'da


Kategoriler
+90 542 315 25 45

marinaemlak.com, Tüm Hakları Saklıdır.