İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

Kalkan Hakkında | Kalkan Beldesinin tarihçesi


Kalkan Hakkında | Kalkan Beldesinin tarihçesi

Kalkan Beldesi

Kalkan Beldesi Antalya'nın Kaş İlçesine bağlıdır. Kalkan'ın, Kaş’a uzaklığı 25 km. dir. Çok güzel bir koyun kıyısına kurulmuştur. Otelleri, pansiyonları, restoranları, eğlence yerleri, plajları ve alışveriş yerleri ile her yıl binlerce turiste hizmet vermektedir. Antalya'nın ağırlıklı olarak Avrupalı turistleri ağırlayan önemli bir turizm merkezidir. Kalkan, Antalya'ya kıyıdan 215 km, yayladan 234 km uzaklıktadır.

Kalkanın tarihçesi ise bundan 150 – 200 sene önce yakınında bulunan Meis isimli Yunan adasından gelen tüccarlar tarafından kurulduğuna inanılır. Beyaz renkli evleriyle meşhur Kalkan, 1920'li yıllara kadar "Kalamaki" adıyla anılan eski bir Rum balıkçı köyüdür. O günlerden geriye kalan köyün kilisesi bugün cami olarak kullanılmaktadır.

Ünlü Patara Plajı Kalkan merkezine 16 km uzakllıktadır. Kalkan merkezde yat limanı yanında yılın 9 ayı denize girilebilen Mavi Bayraklı "Kalkan Halk Plajı" yer almaktadır. Temizliği yanında bakımlıda bir tesistir. Yine dünyaca ünlü Kaputaş Plajıda Kalkan ile Kaşı birbirine bağlayan karayolu üzerinde yer alır. Plajın Kalkana uzaklığı 7 km dir. Yine Fırnaz Koyu koruma altında olan eşsiz güzellikte bir koydur.

Saklıkent Kanyonu, Mavi Mağara, Bezirgan Yaylası ve Gömbe Yaylası Kalkan Çevresinde yer alan önemli doğal güzelliklerdendir.Kalkan çevresinde önemli antik kentler yer almaktadır. Bunlar Patara Antik Kenti, Letoon Antik Kenti, Xanthos Antik Kenti.

Kalkan Nasıl gidilir | Kaş Kalkan ören yerleri | Kalkan'da gezilecek yerler
Kalkan Hakkında, Kalkan Beldesinin tarihçesi, Kalkan Nasıl gidilir, Kaş Kalkan ören yerleri, Kalkan'da gezilecek yerler hepse marinaemlak.com'da



Kategoriler
+90 542 315 25 45

marinaemlak.com, Tüm Hakları Saklıdır.